Maarif Platformu’ndan ‘Eğitime Yeniden Ruh Üfleme ve Diriliş Çağrısı’ çalıştayı: En geniş katılımlı buluşmalardan biri olarak tarihe geçti

Ülkenin Eğitim Haritası Yeniden Çiziliyor

Bursa’nın merkezinde başlayan bu süreç, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitim aktörlerini bir araya getirdi. Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya, İstanbul ve Bursa’dan Millî Eğitim temsilcileri, sınıf öğretmenleri, STK temsilcileri, iş dünyası profesyonelleri ve idealist eğitim gönüllüleri katıldı.

Gelişen bir aydan uzun süren bu işbirliği, eğitimde realist, yerli ve bütüncül çözümler arayışında olanlar için değerli bir rehber sunuyor. Çalıştay sonuç raporu da kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitimde Değişim Şart!

Rapor, sorunları teşhis etmekle kalmıyor; bunun yanı sıra çözümü, mevcut sistemi onarmak değil, tamamen yeni bir zihniyet inşa etmek olarak görüyor. Artık parçaları onarmak yeterli değil; bozulan bütünün temelden yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

Çalıştaya Kimler Katıldı?

Çalıştaya, aşağıdaki isimler katıldı:

  • Bugünün manzarası ortada: Maneviyattan uzak bir kalkınma anlayışı, konfora alışmamıza sebep oldu. Ahlâkî duyarlılığı azaltan ve ahlâksızlığı normalleştiren bir toplumsal iklim oluştu.
  • Bu nedenle, çağrı açıktır: Artık milletin yükünü taşıyan yüreklerin sahaya çıkma zamanı geldi. Çünkü bir ülke, yalnızca altyapı ile değil; kişilik sahibi bireyler yetiştiren bir eğitimle yükselebilir.

Geçmiş yüzyılda, Türkiye eğitimi önemli değerleri göz ardı ederek sadece bilgi odaklı bir yaklaşıma dönüştürdü. Öğretim yapıldı ancak irfan göz ardı edildi. Bilgi birikti fakat şahsiyet inşa edilemedi.

Eğitim, sadece zihinleri değil, kalpleri de inşa etme sanatıdır. Bu çalıştayın ana mesajı budur: Yeniden düşünmek, yeniden inşa etmek ve yeniden canlanmak için bir çağrı.

Sınavlarla dolu maraton, çocukların zihinsel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor. Eğitim sistemi neredeyse “uyku modunda” ve asli görevinden uzaklaşmış gibi görünüyor.

Ancak bu rapor, durumun farkında: Bu gidişat devam edemez! Bilim insanları, eğitimciler, öğretmenler ve uygulayıcılar artık dur demenin zamanı geldi diyor.

Sonuç Raporu için tıklayınız.

Related Posts

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Avukatın İsmi ile Dolandırıcılık!

Bir şahıs, İzmir Barosuna kayıtlı Av. Sancaktar Devlet Özkul’un ismi ve fotoğrafını kullanılarak, kişilerden para istedi. Kısa zamanda durumu fark eden Özkul,

İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı, neden kapalı? İzmir-Çeşme yolu trafiğe ne zaman açılacak? Orman yangını ulaşımı etkiledi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alınan son bilgiye göre Ildır Mahallesi’ndeki ziraat alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın riski nedeniyle Çeşme’nin Ildır ve Germiyan Mahalleleri ile Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi tahliye edildi. Öte yandan güvenlik tedbirleri ulaşımı da durdurdu. Bu nedenle vatandaşlar da İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İzmir-Çeşme kara yolu trafiğe ne zaman açılacak, neden kapandı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR? Instagram’da sorun mu var, neden donuyor ve çalışmıyor? 2 Temmuz Instagram erişim sorunu ile gündemde!

Instagram çöktü mü, 2 Temmuz Çarşamba günü gündeme geldi. Popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da saat 17.52 itibarıyla erişim sorunu yaşandığı kullanıcılar tarafından Twitter’dan dile getirildi. Instagram’da donma ve ana sayfa yükleme problemi yaşanırken, kullanıcılar “Instagram ne zaman düzelecek?” “Instagram neden donuyor” sorularına yanıt aramaya başladı. Öte yandan uygulamadaki erişim sorununun kaynağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Peki, Instagram neden açılmıyor, sorun mu var, dondu mu? İşte, 2 Temmuz Instagram hata raporu ve ayrıntılı bilgiler.

LGS TABAN PUANLARI 2025 KILAVUZU || LGS taban puanları açıklandı mı? 2025 LGS taban puanları ve başarı sıralaması

Bugün gerçekleşen LGS 2025 sonrası sonuçlar heyecanla beklenirken gözler şimdiden tercih takvimine çevrildi. En çok merak edilenler arasında ise “Lise tercihleri ne zaman başlayacak?” ve “Lise tercih kılavuzu yayınlandı mı, tercihler nereden yapılır?” sorusunun cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Tercihler Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi üzerinden yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan puan tablosuna göre yapılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte LGS tercih tarihleri…

ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2) ne zaman yapılacak?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) için geri sayım başladı. ALES 2 sınav yerleri de adaylar tarafından sınav tarihinin yaklaşması üzerine sorgulanıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen ve yüksek lisans ile akademik kariyer hedefleyen binlerce adayın merakla beklediği ALES/2 sınav tarihi netleşti. Peki, 2025 ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanacak? ALES 2 ne zaman, hangi tarihte?