STM NAVDEX 2025’te Milli Teknolojilerini Sergileyecek

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformlarını ve taktik mini insansız hava araçları (İHA) sistemlerini, NAVDEX Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, STM, bu yıl 17-21 Şubat’ta Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de düzenlenecek Körfez bölgesinin önemli savunma fuarlarından NAVDEX 2025’e katılım sağlayacak.

STM, ana yüklenicisi olduğu ve Türk donanmasına teslimini gerçekleştirdiği MİLGEM İstif Sınıfı projesinin ilk gemisi, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni “TCG İSTANBUL”u (F-515) fuarda sergileyecek.

Türkiye’nin özel harekat ve hücum maksatlı ilk milli denizaltı tasarımı “STM500”, Türkiye’nin milli korvet projesi “Ada Sınıfı”, “Lojistik Destek Gemisi” ve “STM MPAC Hücumbot” da fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak. Türk mühendislerinin imzasını taşıyan, insansız otonom sualtı aracı (İOSA) “STM NETA” da ilk kez bir yurt dışı fuarında yerini alacak.

Taktik mini İHA üzerine Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç ettiği Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı “KARGU”yu, anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığıyla fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.

Şirket, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren, terörle mücadele aktif olarak kullanılan ve ihracat başarıları yakalayan gözcü “İHA TOGAN” ile mühimmat bırakan “İHA BOYGA”yı da Körfez bölgesiyle buluşturacak.

“Geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk savunma sanayisinin, yenilikçi çözümleri ve mühendislik kabiliyetleriyle uluslararası arenada adından söz ettirdiğini belirtti.

STM olarak, Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde, askeri deniz platformları, taktik mini İHA sistemleri ve komuta kontrol kabiliyetleriyle geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdiklerine değinen Güleryüz, şunları kaydetti:

“Son dönemde Portekiz ve Malezya’ya gerçekleştirdiğimiz deniz araçları ihracatımızla, donanmaların güvenilir ortağı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Sahada kanıtlanmış taktik mini İHA sistemlerimizi 10’dan fazla ülkenin envanterine katarken, NATO’ya yazılımda ileri teknolojiler kazandırıyoruz.”

Güleryüz, “Körfez bölgesinin önemli fuarlarından NAVDEX 2025’te dost ve müttefik ülkelere milli teknolojilerimizi tanıtırken, mühendislik gücümüzle, yeni güçlü işbirlikleri kurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Milyonları ilgilendiriyor! Okul servislerine ve toplu taşıma araçlarına zorunluluk getirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, okul servisleri ve toplu taşıma araçlarında kamera-kayıt sisteminin zorunlu olacağını bugün başlayacak uygulamayla kullanıma sokulacak acil butonlarla 112 Acil Servis ile doğrudan iletişim kurulabileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’a veda: Son yolculuğuna uğurlandı

Maslak’taki özel bir hastanede bir süredir kanser tedavisi gören 53 yaşındaki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Bulut’un cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip …

Alman Meclisi’nde skandal sözler: ‘Müslüman erkekleri öldürdüler soykırımı sayılmaz’

Alman Meclisi’nde Srebrenitsa kurbanları anılırken, aşırı sağcı AfD partisi, “Sadece Müslüman erkekler öldürüldü. Soykırım sayılmaz.” deyince ortalık karıştı. Alman Dışişleri Bakanı Wadephul, kürsüye gelerek Bosnalı kurbanlardan, yakınlarından ve Bosna Büyükleçisi’nden özür diledi.

Ahmet Türk’ün törene katılabilmesi için 8 yıllık yasağı kalktı!

Süleymaniye’de terör örgütü PKK’lı ilk grup silahları bıraktı. Silahların yakıldığı öğrenildi. Büyük güvenlik önlemleriyle gazetecilerin görüntüleri canlı yayınlamasına izin verilmedi. Silah bırakmanın ardından bölgeye giden gazeteciler önemli detaylar aktardı. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Ahmet Türk’ün bu törene katılabilmesi için 8 yıllık ‘yurtdışına çıkma yasağı’nın kaldırıldığını aktardı.

Tarihin en büyük havacılık gizeminde yeni perde: 88 yıllık sır çözülüyor! O gün neler oldu?

Amerikalı havacı Amelia Earhart’ın 1937 yılında Pasifik Okyanusu’nda kaybolmasından bu yana süren gizem, 88 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkıyor. Bilim insanlarının izini sürdüğü bir cisim, bugüne dek elde edilen en güçlü kanıt olabilir.

CHP’li Suiçmez’den ‘Murat Çalık’ çağrısı

CHP’li vekil Sibel Suiçmez, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, tahliye edilmesi çağrısında bulundu.