Türkiye’nin ‘Yıldız Teknoparkı’andan girişimcilere dev yatırım! 1 Milyar TL’ye imza attılar

Yıldız Techno GSYF, Yüksek İhracat Potansiyeline Sahip Girişimcilere Destek Olacak

Yapay zeka, fintech, insurtech, gaming, mobility, healthtech, agritech ve edutech gibi yenilikçi alanlarda faaliyet gösteren ve yüksek ihracat potansiyeline sahip girişimler için kurulan Yıldız Techno GSYF, girişimcilere önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Bu fon, finansal kaynak sağlamanın yanı sıra mentörlük, KPI bazlı performans yönetimi, uluslararası pazarlara erişim ve stratejik iş birlikleri gibi uçtan uca büyümeyi destekleyen hizmetler sunacak.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleşen imza töreninde, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Garip, BV Portföy Kurucu Ortağı ve YK Üyesi Barış Özistek ile BV Portföy YK Üyesi Kenan Çolpan bir araya geldi. Etkinliğe iş dünyasından ve teknoloji sektöründen birçok davetli katıldı.

YTÜ Rektörü: “Teknolojik Kalkınmada Öncü Olacağız”

YTÜ Rektörü ve YTÜ Yıldız Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Yıldız Techno GSYF, ülkemizin teknolojik kalkınmasında lokomotif olmak misyonumuzun bir göstergesidir. Bu fon, parlak fikirleri hayata geçirmeyi destekleyerek ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

BV Portföy YK Üyesi Kenan Çolpan Yıldız ise, “Geçtiğimiz yıllarda farklı sektörlerde önemli yatırımlar yaptık. Yıldız Techno GSYF, teknoloji dünyasında önemli bir gelişmedir ve global bir arenaya açılmayı amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

Uçtan Uca Destek Modeli

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Garip, fonun “Uçtan Uca Destek Modeli” adını verdikleri kapsamlı destek stratejisinin önemine vurgu yaptı. Garip, “Girişimcilerimize stratejik mentorluk, akıllı finansman ve küresel pazarlara erişim imkanı sunarak kalıcı başarıya ulaşmalarını destekleyeceğiz” dedi.

Yıldız Techno GSYF, ilk etapta seçeceği 15 teknoloji girişimine odaklanacak ve global pazarlarda rekabet edebilecek potansiyele sahip olan şirketlere yatırım yapacak. Şirketlerin ölçeklenebilir olması ve uluslararası büyümeye uygun yapıda olmaları önem taşıyacak.

Related Posts

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Garanti BBVA’ya Üç Ödül Birden

Garanti BBVA, Euromoney ödüllerinde CEE’de en iyi bankalar arasında yer aldı, Türkiye’de de ödül aldı.

12 ilaç geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun düzenlemesiyle tamamı yerli üretim olmak üzere 12 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

VİOP’ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı (21 Temmuz 2025)

Cuma günü satış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,5 azalışla 11.987,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da düşüşünü sürdürerek 11.948,00 oldu. Ağustos vadeli endeks kontratı, bugün …

ÖTV artışı fiyatlara yansıdı: İşte fiyatı artan araçlar…

ÖTV artışı fiyatlara yansıdı: İşte fiyatı artan araçlar…

Dünyada en çok petrol üreten ülke açıklandı: Ne Suudi Arabistan ne de İran, Zirvedeki ülkeye hepsini solladı

Küresel ekonominin can damarı olan ham petrol, ülkelerin jeopolitik gücünde belirleyici rol oynamaya devam ediyor. Uluslararası enerji kuruluşlarının 2025 yılına ilişkin tahminleri, dünya genelinde en çok ham petrol ve kondensat (hafif hidrokarbonlar) üreten ülkeleri ortaya koydu. Verilere göre, ABD zirvedeki yerini korurken Suudi Arabistan ve İran gibi dev üreticileri geride bıraktı.